Tips voor het inrichten van een dateprofiel

dateprofiel

Bent u net gestart met online daten en heeft u nog niet de reacties op uw profiel gekregen die u had verwacht toen u het profiel bij de dating site creëerde? Dan kan het zo zijn dat uw dateprofiel niet op de juiste manier ingericht is, waardoor uw profiel niet opgemerkt wordt, niet overtuigend genoeg is of simpelweg de verkeerde singles aantrekt en u nauwelijks of geen reacties van andere singles op de beste datingsite krijgt. Wilt u uw profiel verbeteren om meer reacties te ontvangen die aan uw verwachtingen voldoen? Lees dan onderstaande tips voor het inrichten van een dateprofiel.

 

Tip 1: vertel duidelijk wie u bent

Een fout die regelmatig gemaakt wordt bij het creëren van een profiel op dating websitesdateprofiel, is het feit dat singles te onduidelijk zijn over wie zij eigenlijk zijn. Zo worden er regelmatig vage teksten geplaatst over waar men naar op zoek is in een man of vrouw, maar staat er eigenlijk niet vermeldt wat voor iemand de man of vrouw in kwestie zelf is. Wilt u echt succes met daten via internet? Maak dan duidelijk wat voor iemand u bent en zeg niet alleen waar u naar op zoek bent.

 

Tip 2: kies een duidelijke foto

Een andere fout die veel gemaakt wordt bij online daten, is het gebruiken van een onduidelijkedatingprofiel foto bij het creëren van een profiel. Sommige singles hebben bijvoorbeeld een profielfoto waar nauwelijks een mens op te herkennen is, terwijl andere singles helemaal geen profielfoto met een persoonlijke foto hebben of zelfs en foto gebruiken waar tien mensen op afgebeeld staan. Met dit soort foto’s is het voor andere singles wel erg lastig om te zien hoe u eruit ziet en daarom reageren veel mensen niet eens op profielen met onduidelijke foto’s. Hoewel uiterlijke kenmerken niet het belangrijkst zijn bij dating websites, is het namelijk wel prettig voor singles om te weten met wie ze precies aan het chatten zijn.

 

Tip 3: gebruik geen clichés in de profieltekst

De laatste tip van de tips voor het inrichten van een dateprofiel, is dat u clichés beter kunonline datingt vermijden bij het samenstellen van een profiel op een datingsite. Het creëren van een persoonlijke profieltekst is erg belangrijk als u succes wil op datingsites en het gebruiken van clichés draagt niet bij aan het creëren van een persoonlijk en uniek beeld van u als persoon. Doe dus geen uitspraken als ‘ik houd van lekker eten’, maar vertel wat u dan precies lekker vindt en waarom.

 

Van datingprofiel naar daadwerkelijk daten

Nadat u succesvol een online datingprofiel hebt opgezet, is het tijd om in contact te komen met andere mensen op de datingsite. Dit contact is belangrijk voor het aftasten of u een match bent en het opbouwen van vertrouwen op basis waarvan u kunt gaan afspreken. Is het moment aangebroken dat u daadwerkelijk op date gaat, dan is het zaak de juiste date te verzinnen. U kunt overleggen over een leuke date, of zelf met een leuk innitiatief komen. Uiteraard is het afhankelijk van uw interesses en die van de ander watvoor date u kunt opzetten. Wel is de datingsite waar u op zit al toonaangevend, bent u 50 plusser en zit u op 50 match plus dating, dan is het wellicht leuk om te gaan fietsen of een wandeling te maken. Karten of survivallen valt voor de meeste 50 match plus leden wel af. Bent u hoger opgeleid en dat u via Elitedating dan is het wellicht interessant om een museum of iets intellectueels te doen, of naar een bijvoorbeeld een wijnproeverij te gaan. Bent u op zoek naar een erotische date, dan kunt u dit soort dates wel achterwegen laten, een boswandeling sluit niet bepaald aan bij een erotische date. Kortom, de datingsite en het soort date wat u zoekt bepalen. Gaat u op date, maak dan ook gebruik van onze dating tips en weet dat u een succesvolle date gaat hebben.