Hoe maakt u een goed profiel aan op een datingwebsite?

datingwebsite

Een goed profiel is essentieel als u op een datingwebsite wilt vinden wat u zoekt. We willen allemaal wel dat ene spectaculaire dating profiel online zetten, maar hoe pakken we het schrijven van een profieltekst aan? Wat moet er vooral niet in zo’n profieltekst staan en welke onderdelen zijn juist nodig om leuke mannen of vrouwen aan te trekken? Het is belangrijk om een goede, zelfgeschreven profieltekst te hebben om te zorgen dat uw profiel opvalt op een datingwebsite. Daarnaast is het belangrijk om origineel te blijven, niet in clichés te vervallen en uit te kiezen wat u kenmerkt als persoon. Als u, met behulp van de onderstaande tips, een profiel aanmaakt, zult u een profiel hebben dat origineler is dan de meeste profielen. Op deze manier zult u opvallen tussen de vele profielen en zult u binnen een mum van tijd een leuke date hebben!

Een goede profieltekst

datingwebsiteHet is ontzettend belangrijk dat de tekst in een profieltekst gaat over u als persoon. Lezers van profielen op datingsites en met name vrouwelijke lezers, vinden het belangrijk als een profieltekst iets zegt over u als persoon, zodat ze weten met wie ze te maken hebben. Dit maakt de sprong om u een persoonlijk berichtje te sturen ook kleiner; iemand heeft tenslotte het idee dat ze al iets over u weten. Zorg ervoor dat uw profieltekst duidelijk maakt waar u naar op zoek bent. De volgende aspecten moeten zeker voorkomen om uw profieltekst:

  • Wie behoren er tot uw doelgroep (mannen/vrouwen/allebei)?
  • Naar welke leeftijd bent u op zoek (tussen de … en … jaar)?
  • Waar moet uw potentiële date/partner wonen?
  • Waar moet uw potentiële date/partner van houden (wat wilt u gemeenschappelijk hebben)?

Als u deze zaken duidelijk beschreven hebt in uw profieltekst, weten lezers van uw profiel direct of ze tot de doelgroep behoren waar u naar op zoek bent. Dit biedt duidelijkheid aan de lezer. Zorg, naast deze informatie, voor een pakkende titel of introductietekst en zorg ervoor dat u beschrijft waarom het leuk zou zijn om met u te daten. Zo maakt u uzelf als persoon direct aantrekkelijk voor de lezer.

Bepaal wat u kenmerkt

Kies één ding uit wat u als persoon kenmerkt en schrijf hierover in uw profiel. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere hobby. Vertel hierbij waarom u van deze hobby houdt, waarom het u blij maakt en waarom het belangrijk voor u is. Op deze manier deelt u op een eenvoudige manier uw gevoelens. Dit is iets wat aantrekkelijk is in een profieltekst, omdat de lezer al gauw het gevoel krijgt dat hij of zij écht iets te weten komt over u.

datingwebsite

Wees origineel

Zorg dat u niet de zoveelste bent die vervalt in clichés. Bent u een man? Schrijf niet alleen maar dat u van sporten en een biertje drinken houdt. Schrijf juist die hobby’s op die u uniek maken. Bent u een vrouw? Schrijf niet alleen maar over uw passie voor winkelen en make-up. Zorg ervoor dat u origineel bent en dat u opvalt tussen al die profielen.